Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnbågsdansen


skymningen cirklar
och tankarna stillnar
månen hörs nynna
dagens slut

ögonen slutes halvt
allt ludet, ivrigt
med svans
ut ur bröstet mitt

fötterna vila
på jordens ryggtavla
armarna lyfter
händerna fladdrar

evighetstecken slingrar
med var regnbågsorm
som lyfter
ifrån sitt rede
-
upp - upp - upp
genom kroppens mittlinje
våra inre leenden stiger

en gåva att förvalta
kvinnors möjlighet
att dansa
-
som knoppar brister
för solens behag
-
skötets kast
i var nyfödd stjärnkaskad!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-15 14:52



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra och fint!
2020-01-25

    Lena Söderkvist VIP
En dikt som skänker plustankar. Rena rekreationen!
2020-01-20

  KattenKin VIP
Underbart! Håller med tidigare talare, fina formuleringar i livgivande text och dans. Kvinnokraft.
2020-01-17

    Lena Staaf VIP
Väldigt fint beskrivet om hur dansen förlöser och skapar kontakt med det kosmiska. Vackra formuleringar, "jordens ryggtavla", "regnbågsorm".
2020-01-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Livgivande och strålande diktat om dansens kraft!
2020-01-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om dansens rörelser och positiva inverkan.
2020-01-15

  Kungskobran VIP
Härligt fint
2020-01-15

  ULJO
Så fint skaldat
2020-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP