Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livsmod


glöden - gnistan
har lagts på vänt
känner mig
nästan dement

hemmet bågnar av upprörda ord
observationer
av sådant vi inte kan göra något åt

orden problematiserar
också det vi redan upplevt
och har klarat bra

detta ältande
tar udden av
vårt fina

jag vill ha det vackra kvar
eller något nytt vackert
som handlar om oss

jag går från rum till rum
med en vattenskål

jag är ett barn
jag tror
och så bevarar jag mitt livsmod

samlar in
och löser upp
dålig energi




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-28 23:52



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Bra tänkt. Vacker dikt.
2020-02-05

  KattenKin VIP
Jag är också ett barn, vet precis, det är en mirakelmedicin mot åldrandet. Tycker om din text. Detta var en finurlig förstärkning:
"hemmet bågnar av upprörda ord
observationer
av sådant vi inte kan göra något åt"
2020-02-04

  Lars Hedlin
Vemodigt fin!
2020-02-01

  lila fjäderblomman VIP
Hör min mamma säga "nöden är uppfinningarnas moder", när jag läser dina starka rader. Bra och uppfinningsrikt löser du upp o finner ditt livsmod. Stärkt blev jag av det. Kram
2020-01-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skrivet om elände som tar överhanden. Fokus på det som är vackert och bra behöver få blomma.
2020-01-29

  Marita Ohlquist VIP
När det inte känns bra behöver man metoder för att det skall bli det, att samla in och lösa upp dålig energi är ett utmärkt exempel.


2020-01-29

    Lena Staaf VIP
Ibland tar irritationen över och gnager på relationen och tillvaron. Då behöver det hända något som ger ny glädje.
2020-01-29

  ULJO
Lite melankoli mellan raderna
2020-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP