Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk om historien skrevs av allt som faktiskt hände


Om skuggor kunde skrika



prästen log smalt i mjugg där hon släpades
ut med händer och fötter bundna genom
leran framför alla som kommit för att se på

bålet hade han rest själv, varje kvist hade
plockats och bundits i kvastar med stor nit


Bunden och naken hängde hon där, utlämnad
åt hans totala auktoritet, vilken han såg till att
alla i trakten förstod var given från gud själv




men så snubblade han på sin egen bibel, på väg
mot bålet med facklan han skulle tända på med

och skägget tog eld,

hela ansiktet stod i lågor, han försökte snubbla
in och tända bålet med sig själv men föll kort,
Hon tittade upp utan att röra en min, gjorde sig
fri och försvann







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-17 00:20



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Ett fall på eget grepp
2020-02-18

  Nina Nightwish
Denna text är så bra. Folk som känner mig och vet om mina gåvor, brukar säga, att om jag levt under 1600-1700 talet, så hade jag antagligen blivit bränd som häxa. Den berör mig inom
2020-02-17

  Ingmar Hård VIP
Du skildrar det som hänt och som händer om och om igen.
Sorgligen.
Dessvärre förstår de som mest behövde det inte humor.
Väl skaldat.
2020-02-17

  lodjuret/seglare VIP
Tänk om blott eldar kunde tala, då skulle allt tårar skvala, en sång skulle mot höjden stiga, men människor skulle nog tiga, känslor skulle dock resa sig och dala...
2020-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP