Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lyktan och lyckan

jag har varit härligt uppslukad
under två långa kvällar
uppfyllande en önskan
från litet barnbarn i Woodland;
12 kort i fri teknik

ser en dansfilm och inspireras
till nya danskläder
spontanklipper och slarvsyr
en charmig utstyrsel
i rosa, vinrött, gult och grönt

hänger en lyckta på altanen
bredvid ett vindspel
medan min man rapporterar
om coronasmittad läkare
i tjänst på Lunds lasarett

solen lyser stor och varm
och jag får en snabb lyckorusning
när jag stiger ner från pallen
och får se ett flertal små blå förgätmigej
vid staketet bredvid de vinröda julrosorna

de handmålade korten
den nya dansdräkten
lyktan och lyckan
min mans pianospel
vittnar om min stund på jorden








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 395 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-16 22:17



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Väldigt fint beskrivet av känslor uppkomna, om inte av viruset självt så åtminstone människovärldens reaktion. Vi blickar en smula inåt, börjar tänka mer på små värden. Hur stora de egentligen är.
2020-03-23

  Lars Hedlin
Gott det!
2020-03-19

  lila fjäderblomman VIP
Känner en skön närvaro av din dikt -
inspirerande!
2020-03-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Vardag tonsatt i dur av poetissans glädjerika instrument!
2020-03-18

  Marita Ohlquist VIP
Du har en fantastisk förmåga att skapa guldkorn i vardagsgruset.
2020-03-18

    Lena Staaf VIP
Så fint fångat om det vackra och sköna i vardagen!
2020-03-17

    ej medlem längre
lycktan = lyckan och lyktan. =)

fina kläder!
2020-03-17

  ULJO
Härlig text om vardagens möten
2020-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP