Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jobbigt!


Bensår och nedstämdhet


Med lindade ben jag vandrar min stråt
och påpockarorden blir färre
ty levandets snara har stramats åt
så tårarna strilar allt värre

Allt mindre jag finner den lyckas ro
jag kände med köande orden
Corona har inställt min fest i bo
och platt föll planering till jorden

Och visst kan man tycka jag löjlig är
jag ligger ju inte för döden
Men bensår och ensamhet tär och tär
Och dikten blir aska i glöden

Den glödde förtvivlat en kort minut
och stred emot alla klichéer
Nu sprider den endast sotflagor ut
av ledsnaste diktaridéer




Bunden vers av Caprice! VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-25 12:22



Bookmark and Share


  ULJO
Bedrövligt att vara sjuk i dessa tider. Krya på dig
2020-03-25

  Måna N. Berger
Tänker på dig kära poetvän. Glöden finns under askan, den ska flamma upp igen. KraM
2020-03-25

  Nanna X
Oj kära vännen, så tråkigt att du är sjuk! Hoppas vårsolen kan lindra lite ; )
2020-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP