Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


VART TOG TIDEN VÄGEN

 

plötsligt var det torsdag

nyss var det måndag... 

Tiden tiden tiden, förvriden

 

sakta sakta lunka på i dagen

känna lugnet ända in i magen

förstå vad timmar utan sysslor vara

synd att man på tid aldrig kan spara

 

ser ut över snöklädda nejders prakt

åkrar ängar tomma flyttfåglar i pakt

fågelstrecken har valt att ställa in i år

därför inga flyttfåglar, vårgäster vi får

 

det är coronaviruset som tagit över

tiden räcker inte till det vi behöver

sitter inne insnöad och gråkall mulen

vårkänslan med hoppet är nu stulen

 

vem kan ana vart tiden tog vägen

kanske den blev blyg och förlägen

sylta, safta eller konservera vår tid

för oss där dagarna flyr i ström så strid

 

varför kan det inte gå segt som förr

inte en levande själ knacka på ens dörr

vi ska hålla oss var för sig denna tid

inte med rebellen Corona komma på glid

 

men varför går tiden så sakta min vän

när man sysslar med städning åter igen

dagarna fylls av göra och måsten i ett

plötsligt tappar man tiden och ingen har den sett

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-04-03 08:57



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Lägg klockorna i ett bankfack så spar ni tiden.
2020-04-03

    Lena Staaf VIP
Tid som blivit så annorlunda nu i isoleringen. Ibland känns det som en enda väntan.
2020-04-03

    Max Poisé
tid, ja denna förbannade tid...mycket kan vi råda över men inte tiden...vi älskar den, vi hatar den och vi är rädd för den!
2020-04-03

  wiria77
så sant
tiden
den långsamt går
i Corona tider.
det sätter spår hos många
tristess
för mycket tid
ha en underbar dag syster yster
2020-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP