Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Teckning: Solstrale… - Det svenska språket kan vara en aning torftigt. Många ord har flera betydelser och ställer till det när man ska ta till sig innehållet. Det liksom skär sig likt sur mjölk!


SKUREN SKARA

 

skuren skär skaran itu

de går alla åt varsit håll

skingras likt fallande

körsbärsblommor

 

skäret skar genom glasklar vinteris

nu skriver seglaren upp skäret

för att inte behöva grundstöta

om det sker skulle det skära i skäret

 

skar mig på bländvit papperskant

skärsårets yta rödglödande smärtfyllt

en skur av blod stänker - skriket skriar ut

tårarna torkar av röst som skingrar oron

 

skriket har skurit igenom berget

skaran har kommit till undsättning

en skuren får plåster om sitt finger

skäret är utmärkt ingen går på grund

 

 

 




Bunden vers av Solstrale VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-06-04 14:58



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Skurat golvet efter ett tappat O'boy-paket har jag gjort, ävenså kallskuret men då skar det sig med skärestan.
2020-06-05

  bibbi ahrnstedt
Allt ordnar sig till slut, spännande ordlek
2020-06-05

    Lena Staaf VIP
Spännande lek med ordet skära.
2020-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP