Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trollslända

lilla trollslända
var livsklok
förbättra din livsbok

vänd blad på blad
tills dåliga minnen bleks
och det roliga kan ta vid

ett nytt sceneri
ändar gammal oro
och din självkänsla kan växa

öppna din mun
sjung av hjärtats lust
ta dig ton

dansa dig glad
följ rytm och melodi
följ det mest underbara

och skriv av hjärtats lust
både sorg och glädje
men dröj vid det som ger dig god energi

tillåt dig bländas och förundras
av din alldeles egen saga

se dig i etern skimra
och i spegeln som sjön ger

du är en älskad vän
du är det vackra som kan hända

o, du sommarens fina
lilla trollslända!










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-07-05 23:39



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vackert :)
2020-07-14

  Olof Lagerhorn VIP
Originella bilder som gestaltar och
utvecklar ett sceneri av nyfikenhet
och livslust.
2020-07-10

  Sparvögat VIP
Åh vad underbart, stor poesi...
Trollsländor som är så underbara väsen.
Jättefin!
2020-07-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Livslust, visdom och glädje i uppmuntrande dikt!
2020-07-06

  Marita Ohlquist VIP
Fin text där trollsländan symboliserar livskraft och livsglädje!
2020-07-06

    Lena Staaf VIP
Så fint skrivet om trollsländan som får symbolisera det vackra i livet.
2020-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP