Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min föregående text handlade om Coronan - Nu vill jag gå över till Koronan och använder mig än en gång av wikipedian


Koronan

 

Enligt Wikipedian betyder korona,

skrivet med k följande:

 

"Koronan är solens yttersta atmosfär 

som syns som bäst vid en total solförmörkelse. 

Den är extremt varm

och har en temperatur på över 1 000 000° C,

vilket upptäcktes av Bengt Edlén 1941

när han jämförde koronans spektrallinjer 

med spektrallinjer som emitterades 

från ämnen i en högspänningsgnista."

 

Har visst hängt upp mig

på detta förbannade korona-ord,

men försöker med vett och vilja

eller möjligen desperat

vända detta jävla ord

tills det släpper 

taget om mig,

tills det inte längre stör mig

endast roar mig.

 

Välkommen till anti-corona

fantaster - det lönar sig

har jag märkt!

 

 




Prosa av Monika A Mirsch VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-08-11 21:49



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Ja tänk vad ord kan devalveras, har alltid haft en positiv bild av ordet corona, tills då någon gång i februari-mars.
2020-09-04

  Marita Ohlquist VIP
Vissa ord biter sig fast och är svåra att bli av med!
2020-09-02

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Tycker om ditt sätt att fånga orden på!
2020-08-30

  Evelyn Falk Möller VIP
Vi har olika sätt att hantera våra rädslor och frustrationer på. Att skriva av sig är ett. Helt okej, tycker jag.
2020-08-19

  Eva Langrath VIP
Spännande att läsa en annan betydelse av detta ord som håller oss så hårt i sitt grepp.
2020-08-14

  Anya VIP
Fint med en annan bild av denna virus som förstör för så många.
2020-08-14

    Lena Staaf VIP
Intressant! Hur desarmera ett ord som symboliserar så mycket sorg och ilska?
2020-08-12

  Solweig Jansson VIP
Spännande ! Vi är utlämnade och ganska maktlösa inför naturens krafter ....
2020-08-12

  Maria Sundelin VIP
Väldigt intressant
Kramar
2020-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP