Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Senkommet brev, nu öppet


Kära Gustaf!

Varma gratulationer på din 160-årsdag! Jag skulle ha skrivit mycket tidigare men det kom så mycket i vägen att jag inte hann med det, inte förrän nu.

Du ska veta att vi är många som vill gratulera dig och det har kommit på min lott att framföra dem. Här är t.ex. ett meddelande från en Annika som tackar dig ur djupet av sitt hjärta för "Strövtåg i hembygden". Den fick henne att återuppleva minnen hon knappt visste att hon hade. Och här är ett annat från Bertil. Han blev violinist enbart därför att han hörde "Dans bort i vägen" i sin späda ungdom och då kände i hela sin varelse att musiken var hans öde. Hans violin gnällde och gnall i början men nu är han konsertmästare i en berömd orkester. Ett tredje meddelande kommer från Jan Ersa, en ättling till din J E, och han har förstått hur livgivande det kan vara att träta med sin granne om obetydligheter och förstora upp dem helt orimligt, bara för sitt höga nöjes skull. Ett fjärde kommer från själva urberget som hälsar att du ska stå grå och som verkligen älskar ditt stora gråa skägg.

Jag skulle kunna delge dig många fler men det går tyvärr inte. Så jag avslutar med att för egen del tacka dig så hjärtinnerligt för "En morgondröm" som har inspirerat mig till en liten pastisch som du gärna kan ta del av på min sida här när andan faller på. Den heter "En aftondröm" och har renderat mig roliga kommentarer. Dem hade jag aldrig fått om inte din underbara skildring funnits.

Så än en gång: Hjärtliga gratulationer på födelsedagen!

Din beundrare
Caprice




Prosa av Caprice! VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-22 23:10



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Grattis till en diktare och att vi fick läsa det senkomna brevet
2020-08-26

  Nanna X
Fin hyllning till en stor poet! Jag kan känna igen mig i Bertil, jag lyssnade också på Dans bort i vägen som barn och så blev jag ju någon slags violinist. Fast sällan konsertmästare ; )
2020-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP