Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av Lena Staaf - hennes dikt Kunskap


Visdom

I vårt kunskapssamhälles aldrig sinande ström
av information
är det nästan alltför lätt att lära vitt och brett
och lika lätt att förtvivla
bli handlingsförlamad
av ytlighet

man kan stoltsera med mångahanda
möjligheter
yvas över mängden av betyg och poäng
eller idealisera dem som kan
och skämmas av bristen på
professionalism

jag är en av dem som inget äger
att konkurrera med
på världsmarknaden

jag kan inte stoltsera över betyg
och poäng
men skäms inte heller

jag har min egen väg
i tystnadens ro
i skuggan av ett träd

dyker i all oskuldsfullhet ned
i erfarenhetens hav
parar mig med drömmar
och visioner

finner mitt nav
mitt öga i stormen
möter dig
din skälmska blick

allt är en lek
vad jag vet
visdom skänker perspektiv
med oskuld och ödmjukhet

gallrar och silar
utan brådska
sakta klarnar
både vision och intuition

jag betraktar förundrad
en memorerad bild
av en glittrande vattenspegel
med blåa och gröna trollsländor
seglande över röd näckrosblomma!








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-09-02 15:30



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Visdom är kunskap som tillämpas...det går ej att läsa sig till...men om ett liv i visdom läser vi just här i din visdom!

Tack<3<3<3
2020-11-26

  Anya VIP
Så mycket klokhet. Läser och nickar. Håller med Marita om att leva med öppet sinne i livets skola.
2020-09-06

  Respons VIP
Du skriver bra och verkar ha hittat ett njutningsfullt förhållande till kunskapsidealen.
2020-09-03

  Marita Ohlquist VIP
Fantastisk text om att leva med öppna sinnen i livets skola!
2020-09-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Du går din egen väg, i ord och bild. Och dina kunskaper är förvärvade av livet, det goda och det onda. Och så mycket
värda! Mer än siffror på papper.
2020-09-02

  lila fjäderblomman VIP
Insiktsfullt och njutningsfullt. Kompakt och enkelt på samma gång!
2020-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP