Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
känner att Hellsing nästan skall ha kreds för denna

www.lyrstedt.net/files/mp3/GladefarbrorStilje.mp3



Glade farbror Stiltjestjärna


Glade farbror Stiltjestjärna
på kalas han bjuder gärna
Både adelsmän och präster
alla är de Stiltjes gäster

Festerna är alltid långa
även bönderna får komma
Se en gris från Skarpenord
ligger under Stiltjes bord

Upp på bordet ligger maten
dukade galant på faten
Från sin bur hörs undulaten
tuggandes på grönspenaten

Äter gör de
allihopa
Påven äter med en skopa
Alla gästerna de dricker
Påven dricker så han spricker

Glade farbror Stiltjestjärna
skålar glatt och bjuder gärna
alla damer uti dansen
Hunden viftar glatt på svansen

Ungefär vid klockan nio
kommer storbesök från Rio
en dansös från Copacabana
dansar samba med en trana

Klockan tio är det poker
stadens pajas får en joker
Sedan spelas bridge och fia
insatsen är högst en tia

Klockan klämtar, elva gånger
från terrassen hörs det sånger
Någon blåser upp ballonger
Titta, prostens blå kalsonger

Glade farbror Stiltjestjärna
trippar runt och språkar gärna
Katten jamar, hunden skäller
farbror Stilje är så snäller

Klockan slår, nu är den tolv
Gästerna på Stiljes golv
gäspar stort, nu är de trötta
Fötterna är också nötta

Se en gumma lyfter glaset
niger, tackar för kalaset
Alla andra gör detsamma
Påven lyfter glatt sin kanna


Glade farbror Stiltjestjärna
vinkar glatt, kom åter gärna
Lyfter på sin stora hatt
Klockan den är nästan natt




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 919 gånger
Publicerad 2006-07-14 15:11



Bookmark and Share


    Suzylu*
Hihi , Påven dricker så han sprocker va funny XD Älskar rimmen Roligt du fiock till här :)
2006-11-26

    mellanmål
Jag tror jag är imponerad!
2006-08-21

  BitterSweet
'Vilken härligt positiv dikt... Berättande som en saga... Nu skall jag lyssna också!

(hittade ett litet stavfel... "Påven äten"... skall väl vara äter, kan jag tro.*ler*)
2006-08-13

  Ulf Popeno
Jamen, det svänger ju ! :-)
2006-08-10

  Ms Lovecraft
Haha! Bra komponerat! Givetvis hittar jag lite stavfel, språkfascist som jag är, men härliga ord som "grönspenaten" och andra formuleringar väger upp med råge.
2006-07-15

  Christer Eriksson
jag vet inte hur man läser såna här så jag borde inte kritisera men det känns torftigt och ska säkert vara lite klämroligt och rimmigt men det når mig inte och det känns som en för lång snapsvisa...
2006-07-14

  Yvonne Vigstrand
Ja Daniel...detta är asbra!
Kram Yvonne
2006-07-14

    ej medlem längre
Så JAAAAAAAAAA det här! *skuttar runt*
2006-07-14

    Bodil Sandberg
Helt j-a fucking underbart!!!!Vill bara påpeka en liiiiiten sak....-dukade galant på faten-...skulle jag vilja ha som -serverat snyggt-..men det är jag det...
2006-07-14

    ej medlem längre
Jaa, en rim! En rim!! En Daniel-rim!!!
2006-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP