Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att välja eller inte

Ja, vi vill och vi kan välja
frisk luft

vi har alla behov av ro
nog ro till att andas djupt
och vila vår blick
i tusen nyanser av grönt

vi har ansvar för barnbarns barn
att också de får njuta träd
och blommors doft

väljer vi sunt
ger vi oss en god grund
en varierad karta av arter
bin som kan pollinera

att avstå från visst överflöd
ger oss ändå ett färgrikt liv
med rätt till höstens rika skörd
en fager bukett, fallfrukt och salladsgrönt

-

fler än vår Greta vet
att vi måste ändra vår livsstil

måtte vi göra det vackert
och göra det glatt

låt oss ge näring också åt vår själ
värdera livet på nytt
mäta i hållbarhet
uppmuntra uppfinningsrikedom

nu dör insekterna ut
av gifter i ogräsbekämpningen
nu räcker det med utsläpp
naturen behöver återhämta sig

inse
vikten av vatten

vatten
bara vanligt vatten

- minst 70% av människokroppen
består av vatten!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-28 11:37



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Tack för livsavgörande-tänkvärt!

Tid-i nu-för människan att rannsaka skillnaden mellan ”vill-höver” och behöver”.





2020-09-29

  Anya VIP
Stark text med aktuellt ämne. Svårt dock, att backa bandet. Vi vill ha mobiltelefoner, vi vill resa, vi vill ha ett datanät som är snabbt. Allt vi vill ha kostar. Man måste börja med sig själv...tänker jag.
2020-09-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Klokt och tänkvärt om konsten att leva och verka för kommande generationers framtid.
2020-09-28

    Lena Staaf VIP
Tack för de orden! Att leva efter dem ger både oss och våra barnbarn bättre liv.
2020-09-28

  Marita Ohlquist VIP
Vi bär framtiden i våra händer till kommande generationer, bör hållas varsamt!
2020-09-28

  ULJO
Kloka ord du förmedlar.

Det är viktigt att vi människor börjar tänka efter vad vi gör med vår planet. All miljöförstöring kommer på sikt att leda till att det inte kommer finnas liv på jorden om några hundra år. Dags att agera nu.
2020-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP