Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


VAKANDE ÖGON

 

pågår bedrivs ...

Under pågående bevakning

med vakande ögon de ser...

 

-Hur står det till!? ...

periferivännernas omtanke

där ögonen rör sig mot det tunga minnet

 

i bastun öser de på

högst upp längst in

hettan slår emot en

svett i kollektiv ånga

dunstar ur vänskapen

 

exkluderandet av sig själv

flykt ur gemenskaperna...

 

-Hej hur står det till!? ...

 

ett ansikte som duckar

kroppen som drar sig bort

fördriver sig själv ur nuet

vandrar iväg mot intighet

 

men vakande ögon 

inkluderar med gesten

-Hej hur står det till!? ...

på den ensammes vandring

 

pågår bedrivs i vänskap

periferivännernas omsorg

 

lättar vingarna från tyngd

bedriver livets mirakel lyfter

återgående helar såret läks

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-10-09 18:02



Bookmark and Share


  Anya VIP
Sannerligen ett inre skeende. Intressant läsning. Läser flera gånger. Tycker särskilt om:
"periferivännernas omsorg"
Så talande!
2020-10-14

  bibbi ahrnstedt
En slående jämförelse av då och nutid, skickligt
2020-10-11

  AiA Maria den fria
Oerhört -Starkt!


Tack!


2020-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP