Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Text: Solstrale…


VARJE DAG ÄR DET NEJ

 

vill du bara ta detta till dig

du som alltid tar för dig

 

ser du någon göra det...

Tar för sig... påminn då om...

NEJ är NEJ redan på förhand




Övriga genrer av Solstrale VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-19 12:39



Bookmark and Share


  Poesia VIP
Såklart är nej ett nej, solklart men det finns tyvärr de som tar sig friheter. Tråkigt, trist och äckligt. Bra text - bra påminnelse!
2020-10-19

  AiA Maria den fria
Tack Eva!


Jag vill gärna tillägga att i barn o ungas värld är även skolan skyldiga att anmäla.
Det räcker att kolla statistik så ser man att det inte sker.

Jag har under många år jobbat på ”safehouse” dit människor kommer med mängder i sitt ”bagage”... jag reflekterar ganska ofta över hur mycket som ”normaliserats”...dvs att under så lång tid varit utsatt för övergrepp som man själv inte varit medveten om att det ÄR övergrepp...

I verkligheten är det inte undantag vi talar av- det är verklighet för så många människor.

Drabbar inte bara en i familjen...utan hela...o dess nätverk...and so on.

Tacksam att vi stegvis lyfter fram ”allt” i ljuset!

2020-10-19

  Solstrale VIP
Problemet är oftast i te den som inte lyssnar, utan att få hjälp av sina medmänniskor, när kära, myndigheter, samhällsorganisation ex polis, socialtjänst eller i skolorna från lågstadie upp till högskola och universitet.

Väldigt få är dem som känner till att om personen som blir utsatt jobbar i en offentlig verksamhet, omsorg, stat, landsting eller kommun då är det en arbetsmiljöfråga.

Om du är medlem av en förening, i en grupp då är det styrelse, administration eller redaktör som är ansvarig för att polisanmäla.

När man står ensam privat där ser jag, med erfarenhet att det inte finns värst mycket empati/sympati i frågan. Där får man antingenen höra av närstående vänner eller polis att man borde varit tydligare. Därför är denna text född. Till alla att sätta upp. Inom sig. Det är NEJ! Noll tolerans för att börja med snuskiga brev, närmanden eller annat uthängande på nötet etc som har med sexuellatrakasserier att göra eller som har med att förfölja eller måla ut n person, ex förtala m.m.

Även mellan män sker detta tyvärr. Då som homofobi, eller mellan kvinnor som hatar kvinnor som älskar kvinnor.

Det är vida utbrett i samhället sedan internet blev vardag för oss människor. På nätet anonymiseras man. Både som mottagare och avsändare mycket lätt och avhumaniseras...

Tack för orden! Tack för kommentarer!
2020-10-19

  AiA Maria den fria

Tack Solstråle Eva !

Poeten Salvador
Din fråga är av stor vikt

Vad o hur gör man ...då?


2020-10-19

  Poeten Salvador VIP
Vad gör man om mottagaren inte klarar av att lyssna?
2020-10-19

  Maria Sundelin VIP
Ett nej är ett nej oavsett vad
Kramar
2020-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP