Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Återpublicering...


Skriv dyre poet ifrån ditt hjärta!

 

 

Du... om du blundar för andra

eller andra blundar för dig - oavsett

kommer det att påverka innehållet i vad du skriver...


FÖDA ELLER FÖDAS EN

KONSTNÄRS LÄNGTAN ATT BLI SEDD

 

fäkta eller flukta eller sukta

efter att bli sedd läst berömd

kan påverka innehållet tyvärr

och då går den konstnärliga friheten

och säljer sig på fåfängans marknad...

 

vare sig du vill tro det eller inte

vi påverkas av närvaron och frånvaron

av den beskärda del uppmärksamhet

som vi tycker oss värda en vanlig dag

som denna...

 

beröm eller negativ kritik

allt påverkar innehållet i texten

där läsaren så önskar

så godkänns eller avvisas du

 

allt detta om du upplever dig sedd

om du upplever dig förstådd och hörd

eller om du inte blir sedd hörd och förstådd

 

känslorna styr oss mer än vi vill se

mer än vi vill kännasvid eller förstå

det är oomkullrunkeligt bara så...

 

så till den rimmade versen...

 

jag påverkas och du påverkas

om detta kan vi inte tvista

gäller att stolheten aldrig mista

så masken på ska du klistra

 

ingen kan komma och säga

skriv si eller så ett tu tre

den som lever får se...

 

skriv för det du är värd

låt texten tillkomma vid din härd

blunda för påverkande lismande rop

eller mobbens ratande hatande scoop

för då gräver du snart din egen grop

 

skriv för glatta livet

men ej som enda tidsfördrivet

du måste leva

annars orden börjar treva

slingra sig likt ranka

eller drunkna i djungeln den sanka

kanske tvingas då poeten gå på planka

 

...

 

så till meningen med detta...

skriv dyre poet ifrån ditt hjärta!!!

...

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-20 21:04



Bookmark and Share


  den nakna poeten
jag försöker alltid skriva i från hjärtat och berätta min historia i liknelser och känslor mitt liv jag hoppas att jag når fram till er
2020-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP