Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Igår. Idag.

Igår frös du så du skakade
Du kramade mig länge
och somnade en stund

Sedan fann jag dig badande
oförmögen att ta dig upp ur karet
oförmögen att svara på min oro

Jag tömde badkaret
lade en kudde under ditt huvud
och bäddade in dig med handdukar

Jag sa, vila en stund, älskade man
och blir du inte bättre snart
ringer jag ambulans

Då kom ord som jag inte förstod
förutom "system" och "program"
och "ur funktion"

Du försökte ta dig upp
Varenda rörelse tog en evighet
Trots stöd från mig

Men det blev till sist så
att du tog ditt kliv upp -
ut till liv och verklighet!

-

Idag lovsjunger vi
vår lugna, enkla tillvaro
men tänk så plötsligt
ett väl fungerande system
kan krascha
bli kylslaget och kaotiskt!













Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-05 23:39



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det ömtåliga håller du fint så det lyser och skiner, din man gör glada miner!
2020-11-17

  lila fjäderblomman VIP
Livet är skört. Glad att allt verkar fungera bättre!
2020-11-07

  Anya VIP
Starkt. Men känns som om diktarjagets man hämtat sig. En text som berör.
2020-11-07

  Kungskobran VIP
Allting går så fort
livet är kort
ta vara på var stund
för snart kommer
evighetens John Blund

2020-11-06

    Lena Staaf VIP
Läser med hjärtat i halsgropen. Så sköra är våra liv, när som helst kan det brista.
2020-11-06

  Marita Ohlquist VIP
En dramatisk text med, tack och lov, ett lyckligt avslut!
2020-11-06

  ULJO
Livet kan snabbt gå från ljus till mörker.

2020-11-06

  Respons VIP
Ja. livet är verkligen skört! Bra formulerat!
2020-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP