Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


LÅNG LIGGER SKUGGAN

 

markens jordemoder ljuder uohum...

saffransdoftande ryker multnande lövhögar

 

björkarna kastar sina långa skuggsiluetter

människorkropparna formar skuggfigurer

 

rytmerna i blodet börjar vibrera i vinden...

ljuder fram i trance krafterna i de forna orden

 

den ligganden skuggan vilande åtnjuter helt och fullt

återtar solbelysta krafters magiska cellförnyelse... 

 

virvlande återbruk ur markkompostens nyttogörare

maskens vindlingar luftar jordemoderns inre rum...

 

lång ligger skuggan suckande... 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-11-07 15:11



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vackert flöde i orden om hösten.
2020-11-08

  Fem hjärtan VIP
Härligt målande dikt om hösten., kan nästan känna doften.,
2020-11-07

  Maria Sundelin VIP
Fin bild av hösten

2020-11-07

  AiA Maria den fria
Vackert om naturligt flöde!

Tack!
2020-11-07

    Lena Staaf VIP
Fin och mjuk höststämning där man riktigt kan se och känna maskarnas arbete i jorden med de multnande löven...
2020-11-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Hösten gjort
sitt intåg som
bara skuggan såg
ty den klart insåg
vad pågick då, där
den låg, under, ty
det som maldes ned
blev i kompost led
till naturligt strö för
nästa frö...

2020-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP