Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


MOR OCH FAR DE BÄSTA VI HAR

 

svagt sjunger de tillsammans... ...

men högre och högre när jag är där

jag ser två kroppar leva upp i dagen

ser deras vittra sinnen spritta till

till trots distansen i corontän för alla

 

när vi ses eller hörs - sjunger de harmoniskt

sjunger högt och de sjunger lågt med barnen

barn barnbarn och barnbarnsbarn fyra generationer

vi har kul ihop, nu minns vi hur kul vi hade ihop

för att de ska sjunga högre hjälper vi varandra

 

min röst stärks medan vi formar sysslor i dagen

jag tar överstämman och mor tar melodin, ... Hm

far tar och ljuder med sina finaste klangers ro

det är att umgås och använda de verktyg vi har

mor far och barn barnbarn och barnbarnsbarn i alla dar

 

över linjerna i etern samlas vi nu mer och ler

för att orka leva och vara, finnas till lite lite mer...

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-11-18 09:47



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Vacker poesi om hur fint och viktigt det är att få umgås över alla generationsgränser. En förebild.

Man ser och hör framför sig familjens glädje att få sjunga tillsammans.
2020-11-18

  Öknens Ros VIP
En text som andas glädje och samhörighet!
2020-11-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
F amiljen allt!
A tt ses i sång
M ys på gång...
N yttig tillgång!
A ldrig till förfång!!!
* OM! Löses det på
* en gång, med en sång!
2020-11-18

  angela Täubert fd Jansson VIP
Vackert om familjens betydelse. Jag önskar jag haft en mamma....och min pappa har redan lämnat jordelivet.
Men jag har mina barn och barnbarn, såvi får odla familjekänslan.
2020-11-18

  bibbi ahrnstedt
Fint om hur vi hade det förr med hela släkten. Js jag välsignar verkligen Messenger eller Google Meet, där vi alla kan se varandra i rutan
2020-11-18

  Nanna X
Jag älskar dina bilder. Har du sett att redaktionen efterlyser illustratörer till antologin?
2020-11-18

    Lena Staaf VIP
Kärleksfull text där glädjen har bevarats mellan generationerna.
2020-11-18

  AiA Maria den fria
Berörande
-kärleken
Är



Tack för ljuset i kärlekens trådar!
2020-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP