Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Valetta är den europeiska ön Maltas huvudstad och är den befolkningsfattigaste huvudstaden i hela EU. Detta faktum härhör bland annat till att Francesca Mazzpardini som limerick handlar fortfarande är singel.


Tur & kärlek - limerick

 

När en gangsterdrottning från Valetta  
går på dejt tar hon fram sin baretta  
Och med den kör ett set 
av en slags rysk roulette  
Om det klickar kan han va den rätta

 




Bunden vers (Limerick) av Daniel_78 VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-01-25 10:46



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Blev Malta bombad under kriget, för att det var en ö befolkad av i England annars vanligen boende människor? Om ön blev utsatt för en massiv som kanonad eller 'busväder' som i krig ofta bestod av just fallande föremål från 'fientligt flyg' på den tiden, kan detta vara en just anledning till att folkmängden syns 'liten'. Det har väl fällts fler bomber över just Malta, än någon annan stad än möjligen Berlin eller Dresden under det där världsliga kriget, för nu någon tid sedan? Har jag fel eller har jag fel? Din text verkar det inte vara stort fel på, det huvud vilket den synts ha rymts i, verkar heller inte som 'helt bombat', utan tar sig mera ut som påskruvat.
2021-01-26

  Peter G VIP
Väldigt fyndig och med fin humor!
2021-01-26

  Nanna X
En riktigt finurlig och välskriven limerick. Hoppas bara hon inte lyckades skjuta fel karl av misstag när det nu är sån brist på dem i Valetta...
2021-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP