Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vårens tid


Det viskar en längtan
i knoppande träd
när saven där niger
för vårmön så späd

Det viskar en längtan
i porlande bäck
som prisar och stiger
till vårmön så täck

Det viskar en längtan
i leriger jord
Må bonden mig vända -
till vårmön går ord

Det viskar en längtan
i åldrande barm
Må livet mig lända
ny kärlek så varm

Och vårmön tar vara
på längtande bön
till träd, bäck och jorden
ger fägring och frön

Med människans längtan
hon svårare har
Att ta den på orden
är upp till envar






Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-05-02 19:21



Bookmark and Share


  aol
Underbart vårligt skaldat vännen med så fin känsla och stort djup
2021-05-06

  Elaine.S VIP
Underbar och vårlig med precis de rätta känslorna som spritter likt lätt nyutslagna knoppar. Fin att läsa. Blev glad av att läsa.
2021-05-06

  TrollTörnTrappan VIP
Spännande kontrast... hur det går så bra för de konkreta elementen, medan vår mer utslitna kärlekstörst behöver mänskliga åtgärder?!
2021-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP