Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
heinestrof


Den lättsinniga vallmon

Nu dansar över ängen
den röda vallmon yr,
kan som en lättsinnig flicka
ej hålla sig i styr

I den vilda farten tappar
hon några granna blad
Det kommer henne inte vid
Hon är lika glad

Vid ängens kant står buxbom,
vintergrön och ansad,
manar vallmon strängt,
att bli mera sansad

Men vallmon svävar vidare
i yster, rusig dans
I motsats till buxbom
är förgänglig hennes glans

Hon vet sina villkor:
Hennes liv är kort
Hon vill leka och brinna
ej visa lusten bort.





Bunden vers (Rim) av Monica Lindgren
Läst 242 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-06-21 12:38



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Åh, detta var en vacker bild. Gillar kontrasten med buxbom. Leva och brinna kort ... jag brukar tänka på trädens brandfärger om hösten. Att löven lyser som starkast innan de faller.

Vackra rim och en dansande känsla genom texten.
2021-08-28

  Sommarnattsljus
Fin text. Får mig (konstigt nog kanske) att tänka på en text i läseboken från när jag var barn. Det är buxbomen som gör att jag ser ett stolt, trotsigt ogräs - var det tistel kanske? Hur som helst lockas jag in i sagans värld; förföriskt, ljuvligt vackert
2021-08-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Jag plockade
vallmo idag, fast
folk sagt till mig
kronbladen faller...
Än är de kvar innan
hade jag vallmo som
stod i 7 dar, jag hoppas
dessa samma styrka har!
Så ljuvligt vackra!
2021-06-28

  SatansSon
jag ser det som att unga lättsinniga kvinnor ha DET. ingen kan motstå dem. och det gör denne ingen utan att vilja det. för hon är vacker bara en gång.
2021-06-22

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Instämmer med de två föregående!!
2021-06-21

  Sparvögat VIP
Fantastiskt tecknar du vallmons dans och glädje…
Mycket fint
2021-06-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om olika växters sätt att vara, vallmon som dansar runt i sommarkläder och buxbom som även tål vinterns väder.

2021-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren