Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så tag din chans... och Glad Midsommar!


Midsommaraftonssonett


När älg och råtta tråder märklig dans
i natten då det mesta verkar hända
naturens lagar vräkas över ända
och all logik förångas som i trans

Då tager stort som småknytt varje chans
när människor sin enda ända vända
mot himlens sky då sätter sig en slända
att putsa vingen till dess forna glans

Då finns det alltid nån som ropar: "Klok
tycks ingen utom jag i denna natt
ty folk och djur har drabbats utan gräns

och allt som händer nu är bort-i-tok!"
Men skogen viskar "missa ej din skatt -
den trolska natten skänker full licens..."




Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-25 18:14



Bookmark and Share


  ULJO
Bra där
2021-06-27

    Lena Söderkvist VIP
Fint rimmat.
2021-06-26

  Den filosofiske poeten
Skogens dis
den smarta Människan gömmer sig för,
men Naturen är vis.
2021-06-26

  Nanna X
En magisk dikt om en magisk natt. Glad midsommar!
2021-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP