Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den nya katekesen

Sverige
avlånga landet
i norr

här tänker alla lika
konsensus skola råda

Jante och Luther
på var mans axlar

stå med
mössan i hand
inför patron

niga och bocka
när prästen kommer

bönder, torpare
i herrans tukt
och förmaning

förr
katekes
kyrkoplikt
husförhör

sippa kyrkgångare
syförening söndagsskola
moralens väktare

man skulle inte
bruka svordomar

Alva Myrdal sade att
befolkningsmassan skulle formas
kollektiv inte individ

alla ska gå i takt

nu
genusvetare
normkritik
queerteori

man ska inte
säga kvinna man
utan hen och en

kan du
de andra
nio buden




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-16 06:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP