Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stället finns fortfarande

stället finns fortfarande

bortanför stängslen
utanför kartan

där hjälper inga böner
där finns inga jordgubbstårtor

alla fåfänga ambitioner
blir genast till grus

här härskar sabeltänder
bufflar vargar pyton
mammut mastodont

kaskelottens bett och kadaver
ormbunkar frodas i gröndjupet

här lever allt
som är vilt

en del säger
förhistoriskt
fossila sediment
nu civilisation

stället finns fortfarande
men där finns inget tamt




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-09-02 04:05



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
En märklig och suggestiv dikt med ett "sug" i. Man skulle vilja komma dit, till det stället - och försaka jordgubbstårtan för den upplevelsen!
2021-09-08
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP