Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale ... akvarell 40 ggr 40 cm


löven seglar bort från moderträdet

 

se löven seglar ned mot marken

ja de lämnar moderträds famnen

ligger sen på jord eller flyger iväg

livet är alldeles för kort för ett löv

 

hur länge lever löven undrar poeten

är deras kretslopp förevigat i cykeln

trädens löv strösslas ut över jorden

inspirerar skalden till sin melankoli

 

visdiktaren sjunger spelar med frenesi

ett lövdraperi som fylls med ljuv harmoni

de röda brinner som eld i lyssnande bröst

så det känns när det är höst, när det är höst

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-09-10 09:44



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vacker höstbild och text!
2021-09-10

  Sparvögat VIP
Löven vilar i skönhet på marken och i moder träd vilar saven till nästa blomning…
Fina ord som ackompanjeras av en underbar målning!
2021-09-10

  Öknens Ros VIP
Höstbilder väl förmedlade genom ord och färgrik bild.
2021-09-10

  AiA Maria den fria

Underbart
Kraftfullt
Ljusrikt

med fantastisk akvarell därtill!

Tack!
2021-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP