Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale... Texten inspirerad av Soligajag_1 ...


ATT GÅ PÅ LINA INNAN MAN LÄRT ATT VÅGA SÄGA NEJ

 

att säga Ja! är lätt men också svårt

ett Nej! tror man dem som ber ska ta så hårt

Av empati man fått för mycke

då går kroppen under av trycke...

Det är viktigt att säga nej

i mitt tycke

för att man ska kunna leva

som ett enda stycke,

utan att splittras i delar,

... att säga nej då och då aldrig felar,

även om mottagaren gnäller och falskt spelar

Då får du se vem vännen är,

och de som vänder bort för ett nej

har nog aldrig för dig funnits där!

 

 

ja i vänskap är man två

som tillsammans må och gå

den ena känner med den andra

så att ingen ensam ska vandra


2021-10-05




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-10-05 11:45



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Klurigt med allvarston, och det äkta är hållbart.
2021-10-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande.
Den som alltid säger ja, förlorar sig själv.
2021-10-06

    Lena Staaf VIP
Ett nej behövs ibland för att man ska kunna dra gränser omkring sig.
2021-10-05

  Öknens Ros VIP
Bara så bra skrivet! Ett nej är ett nej!
2021-10-05

  Solstrale VIP

Kanske är det vad de som inte accepterar ett nej vill få oss att göra, dvs förlora självrespekten med att på ett sätt frysa ute, en slags mobbning som kan få vem som helst att duka under för krav och förväntan... Lite som Pablos hundar... Till sist kapitulerar man under trycket ifrån omgivningen då den inte ger en den plats om man inte först är dem till lags...

2021-10-05

  Maria Sundelin VIP
Nej måste till för att vi ska kunna visa att vi respekterar oss själva
2021-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP