Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale... Att bli slipad, så som fylld av erfarenhet, med åren. Att lära sig hantera feghet, dumhet och misstag hos sig själv och andra... Att slipas och att bli slipad dvs att bli bra på att hantera livet... Det är en gåva få förunnat...


STILLA FLYTER INSIKTSFLODEN

 

mellan kobbar och skär

flyter havet ömsom stilla

ömsom stormande hårt

 

stenen slipas rund

skepp gå på grund

slipad för en stund

 

insiktsfloden svämmar ej över

segt flyter den fram där

spolar ibland bort besvär

 

stenen ligger på bottnen

undrar hur lång tid det ta

innan man blir slipad 

 

stilla flyter insiktsfloden

 

 




Övriga genrer (Aforism) av Solstrale VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-08 16:58



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
bra skriftat -

så länge vårt hjärta vidgas av liv&erfarenheter
så länge vi åtminstone vill
förstå&mogna
slammar inte insiktsfloden igen!
2021-10-09

    Lena Staaf VIP
Fin dikt om erfarenheter och insikter som kommer med åren och gör oss tryggare
2021-10-09

  BenGust VIP
Självinsikt brister hos många.
Kantigheten hos dessa slipas
liksom aldrig ner ordentligt.

2021-10-09

  ULJO
Iniktsfloden har olika mognadsgrad. Svår för många att simma i.
2021-10-09

  Valter Örn VIP
Den texten skulle kunna gälla hemtjänstinvandrarna som inte bryr sig om tallrikar och bestick är rena när de serverar eller "glömmer" slaskpåsar på vägen ut.
2021-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP