Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- en naken näckros om året, sägs det blommar där


Tusen näckrosors tjärn



blyg som en vårblomma
neg hon inför dimman där
månskenet gjorde den tunnast

medveten om sin resa böjde hon hövligt
huvud, fuktig lugg före in med slutna ögon


En gnistrande tår fångade månskenet
där den föll, tung som en sorg, lättare
än regnet och djupare ner i tjärnen än

fröet till nästa enda näckros att blomma








Fri vers (Fri form) av Gawain
Läst 105 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-30 01:38



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint om denna fantasieggande blomma
2021-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain