Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


musikens förmåga att omvandla våra känslor

 

Musiken lämnar aldrig människans exisfär... Musiken rytmen ljuden tonerna melodierna kommer alltid att vara människans största och gemensammaste nämnaren genom evinnerliga tider... Ja musiken är störst, rytmens liknelse hjärtats rytm eller hur vi andas och vad vi gör påverkar rytmen... Som vi älskar, förförs, hänförs ja precis allt musiken kan illustrerar hur vi känner tänker och är... Musiken är efter dansen det mest använda mediet för att uppnå olika sinnesstämningar... På tredje plats kommer texter dvs lyriken som ofta förstärker och bekräftar känslan i musiken... Musiken dansen och lyriken kan frambringa dopamin och öka motoriken...

Att använda flera sinnen och skapa rörelser ur känslan... Lyckoruset och endorfinkicken sitter kvar efter dansfesten på Östersjön efter Monday Bar Cruise... Inget slår därför den kollektiva rörelsens fundamentala eufori... När vi alla gemensamt njuter och rör oss till denna njutningsfyllda upplevelse i trancedans i ravemusikens anda... Då glädjeruset överträffar allt annat när vi upplever detta tillsammans... Kärleksfulla, fridsamma och euforiska och exalterade skiljs vi sedan åt i tystnad gående mot den gråa betongens snöpudrade blanksvärtade isgator...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Solstrale VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-09 18:37



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Eller hur. Där har vi den riktigt potenta drogen, ruset som andra rus får sin kraft från. Dionysos kondenserad. Inte harmlös, men med kraft att läka, hela och visa oss verkligheten i ett verkligare ljus.
2021-11-11

  AiA Maria den fria

Härligt!

Vibbarna når

Sann njutning

Världen skulle vara en mycket annorlunda plats om vi tillät oss att i glädje dansa tillsammans ...åtminstone mellan varven:)

Tack!
2021-11-11

  Blomma-Stjärna VIP
också bilden inspirerar - tack!
2021-11-10

  Blomma-Stjärna VIP
Grattis till lyckorus och endorfinkick och tack att du delar med dig, berikar läsaren och inspirerar - måste sätta på en arabisk låt nu genast och dansa !!!
2021-11-10

  Olof Lagerhorn VIP
En text som med sin egen rytm,
melodiska flöde och tankar lyfter
upp musikens centrala roll i våra liv.
2021-11-10

  Marita Ohlquist VIP
Musik har en speciell inverkan både på kroppen och knoppen.
2021-11-10

  ULJO
Musik är livet
2021-11-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
M usik gör liv
U nikt publikt
S pecifikt rytmik
I lyrik mer dymamik
K anske även
E rotik får
N y retorik...
2021-11-09

  Maria Sundelin VIP
Poesi är skrivarens musik
2021-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP