Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om en barndom.




det är något med
skolgårdsgrus
fastfrusna tankar
rinnande näsor
tomma gungor
vattenpölen med en nedtrampad mössa
ett kvarlämnat hjärta

betongklockan på väggen
flyende tid

det är något med
barndomen
hur den stod stilla
hur allt man ville
var att lämna den

men hur ont det gjorde
när den försvann




Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2022-01-03 22:46



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Så klockrent! Den känns i bröstet
2022-02-21

  Ordsus
Precis så!
2022-01-13

  Peter G VIP
Jag tycker du fångar mycket av känslan gällande den kluvenhet som ändå fanns gällande barndomen och uppväxten!

en fin dikt med ett anslag av sorg i tonen!

Mycket bra!
2022-01-06

    J. Herward
Du hänger upp kollektiva minnesbilder. Och fäster dem för alla att beskåda och stanna vid. Upplever en sorts sorg.
Intressant ingång!
2022-01-06

    Sefarge VIP
Fint upplysande skrivet
Om allas vår bakgrund


2022-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP