Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett bokslut för ett liv, knappt början på en karriär


Rosa Maria



hög som en svamp reste han sig naken
ur bolstret, kastade täcken och kuddar
omkring sig sjungande på perfekt latin

-Ave Maria...


På kudden låg kammarjungfru Maria
död med rodnaden om kinderna ännu

skändad, liggande som en uppslagen
bok mitt i det vita bolstret. Rosa likt
två slokande små blad föll hennes lår
samman som i ett grotesk tyst Amen







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-07 00:48



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Det är vackert...som i Sherlock Holmes.
2022-01-11

  lodjuret/seglare VIP
Läste i nyheterna om brottslighet mera österut, pedofilerna blev inte dödade, istället förvisade på livstid till Arktis, tänka sig så olika ödets lotter fall, 'samma' öde ej drabba alla...
2022-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP