Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

liten Malte

min lille Malte
Moas 2månaders baby
gurglar, ler, skrattar
vaken och nöjd

men om han vaknar
med ont i magen
spänner han hela kroppen
och gråter med stora tårar

jag stryker hans rygg
gungar honom i min famn
klappar på hans blöjbeklädda bak
hör ett rap och en fis och en djup suck

sedan är han nöjd
kroppen tung och mjuk
nu känner jag hans huvud
luta mot min hals




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-02-23 23:50



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Babyskrufs till babyskönt i mormors kärleksfamn
2022-03-04

  Anya VIP
Åhh så fint och igenkännande. Dessa små är så fina. Din text lyser av kärlek.
2022-03-01

  Bengt H VIP
Tänk om jag kunde vara som lille Malte! Road och glad när inget speciellt händer och gråta när jag behöver hjälp. Ja, tänk om alla kunde vara så. Då hade mycket varit helt annorlunda. Då hade alla tagit hand om alla och ingen skulle vara rädd för någon men alla skulle vara rädda om varandra.
2022-02-26

    Lena Söderkvist VIP
Tung och nöjd som en kissekatt, den lille. Tycker att din beskrivning är mycket rar.
2022-02-26

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om kärleksfull närhet till ett älskar barnbarn.
2022-02-25

  Kungskobran VIP
Så fint känner baby lukten
2022-02-24

  ULJO
Underbar känsla att få känna livet så
2022-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP