Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårbruk

Soldagar med doft av syren
Humlor och flugor i surr

Jag hjälper min dotters familj med flytt
och delar deras första måltid i nya huset

På gatorna syns lätt klädda människor
som också har lätt till leenden

Min man och jag gör trädgårdsarbete
klipper övervuxna träds grenar

litet fikonträd som inget liv har kvar
gräver vi och drar med rötterna ur jord

jag skördar ramslök och nässla till soppa
steker kärleksört med maskros-knoppar
mixar mynta med citron till smoothie

det blir lätta måltider på ljusa kvällar
sedan kryper jag in i min mans famn
medan vi följer något på Netflix

en serie om död-städning
berör min minimalist till man
liksom och hans samlare till kvinna

jag har börjat sortera och ordna
ge bort eller slänga
allt det som gläder får större plats







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-05-22 00:11



Bookmark and Share


  Respons VIP
En beskrivning av det goda livet tillsammans med en blick för de viktiga detaljerna.
2024-05-24

  Bengt H VIP
Lycklig den som rensar ogräs i sin inre trädgård och får liv och näring till sunda växter.
2024-05-23

    Lena Söderkvist VIP
Vårstädning, mys och nystart, allt detta och ett gott umgänge är det bästa som livet erbjuder. Snyggt förmedlat av dig.
2024-05-22

  Anya VIP
Känner igen mig i din text. Netflix och maken nära.
Imponeras av din kunskap om naturens gåvor. Ramslök har jag aldrig ätit. Finns inte här. Som så ofta smittar din glädje av sig.
2024-05-22

  Solstrale VIP
Vackert medryckande och levnadsglädje som genomsyrar hela berättandet. Ett ögonblick i livet men för nu har du gett det evigt liv i orden! Tack för du delar med dig av din vardag!
2024-05-22

  Marita Ohlquist VIP
En fin text som belyser hjälpsamhet och samarbete och att ta vara på och njuta av det naturen ger och det som är värt att spara.
2024-05-22

  ULJO
Låter som en härlig vår aktivitet
2024-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP