Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huvud - Hjärta - Kön

Om alla som planerar för krig
och alla som övar för strid
och alla som tillverkar vapen

om alla som är igång
med att våldta, skjuta, släppa en bomb
finge varsin ljungande blixt av insikt


värna jorden
floderna, klipporna, träden, djuren
människorna, husen, sjukhusen, vägarna

värna de ofödda barnen
de nyss födda barnen
de krypande, jollrande barnen

se barnet som just lärt sig säga mamma
barnet som kastar boll
barnet som går till skolan själv


o, om blixten slog
klarögdhet och empati
genom alla soldater
psykopater och rövare
förövare och maktmän

o, om insikt slog ned
genom alla som behövde ett stopp
för att värna vår jord

blixtrande klarhet kom
slå rakt genom
huvud, hjärta och kön







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-03-22 00:49



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Stark dikt denna!
2022-03-29

  lila fjäderblomman VIP
Wow vilken text! En visualisering att ha:
blixtrande klarhet kom
slå rakt igenom
huvud, hjärta och kön
Tack! Bokmärker!
2022-03-23

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk text av en klok kvinna.
Varav hjärtat är fullt, skriver pennan.
2022-03-23

    Elisabeth Nilsson VIP
En mycket viktig och klarsynt dikt, om krigets elände och vikten av att istället värna barn, människor och vår jord.
2022-03-22

    Lena Söderkvist VIP
Mycket bra skrivet av ett sant förnuft.
2022-03-22

  ULJO
Fantastiskt skrivet.
2022-03-22

  KattenKin VIP
Superbra text, snyggt hur du vänt krigstermerna till att slå ner som klarhet och blixtrar av insikt, precis vad som behövs nu.
Viktigt med sån här poesi. Applåd och bokmärke!
2022-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP