Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medaljen

ska vi köra på som vanligt
odla våra vanföreställningar
se oss själva i bättre dager
än vi ser på andra

eller börjar vi på ny kula
det lär finnas mer jämlika sätt
att vara tillfreds
tillsammans

skriver om
och om igen
om detta som är
att vara med
att vara här

medskapande
i det härliga
förunderliga
förfärliga
vi kallar liv

sök kunskap
smält den
med erfarenhet
och lystra i natt
om klockan klämtar

-

jag vill möta livet vapenlös
och använda väl
den tid
jag har
ty jag har sett medaljens baksida




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-05-04 00:25



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
En klok påminnelse om mänskligt liv och leverne. Alla har rätt att leva och låta leva ett "rikt" liv på sitt eget vis
2022-05-12

  Respons VIP
Kloka ord som vittnar om erfarenhet!
2022-05-07

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text att läsa och fundera på.
Det sista stycket förmedlar livserfarenhet.
2022-05-04

    Lena Söderkvist VIP
Vanliga men välformulerade funderingar. Ämnet kommer förmodligen alltid att vara aktuellt.
2022-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP