Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ledan

Grupper, sociala sammanhang: utomstående observatör.
Det här angår inte mig. Inte mina vatten. Vad gör jag här.

Levande livet pågår inte i det syrefattiga.
Skenvärld. Överenskomna värden verbal yta.

På papperet: det här verkar bra. Precis mina intressen.
På plats i lokalen: varg bland dresserade cirkuspudlar.
Frekvensernas hieroglyfer.
Kallpratets turer och sociala geschäft.
Mentalt treskiftsarbete, fast samtidigt.
Huvudvärken i den tjocka luften.

Reklampåbudens obeständighet kräver flexibilitet.
Individualiteten: ändra din natur. Passa in i mönstret.
Integriteten: vem tror han att han är.

Tungornas fraskorrekta fladder i linje med
senaste värdegrundskursen, men ögonen
säger nåt annat.

Floskelverkets underliggande diskrepans kokar,
sipprar upp organiskt. Amöbor i tevattnet.

Det tillrättalagda. Av någon annan fastställt.
Kreativitet inom andras ramverk. Trögheten.
Schemafrågorna och det timliga.
Mening i meningslösheter.
Kvadraten i ruta noll.
Gamla vanliga.

Det Roy Anderssonska.
Finns det ingen app.
Finns det ingen tablett.

Korridoröken i Konsumland.
Du kanske ska boka tid.




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-09-24 10:30



Bookmark and Share


    Jane S VIP
Ledan den ledan. Tråkiga människor är det tråkigaste som finns.
2022-09-24

  Ulf Carlsson VIP
"Kreativitet inom andras ramverk" är en dubbeltydig ironi, möjligen riktad mot det fyrkantiga undervisningsväsendet men förhoppningsvis inte mot den svenska demokratin eller ens mot den klassiska poesin...
2022-09-24
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP