Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Även om du är vacker beter de sig som kackerlacker…


TROLL KAMMAR NOLL


vi har rätt så bra koll
på vart det lurar troll
dom spelar ut sin roll
dom kammar alla noll

 

dom lurar i sin kula
är inte särskilt fula
dom kan med lätthet hjula
andras liv de söndersmula

 

mottagaren av aska
i lerkrus eller flaska
sorgetåget bortåt traska  
då blotets eldar braska

 

alla duckar vi för smällar  
vi sår aldrig frön på hällar
går aldrig ensam sena kvällar
vi skyddar oss från skrällar

 

över allt flyger projektiler
under sängen krokodiler
bakom gardinen stofiler
i lekpark lurar pedofiler

 

men fri är du aldrig i trollets grepp
trollet skjuter salvor från sin läpp
innan du vet ordet av får du hjärnsläpp
på tillvaron förlorar du ditt grepp

 

Vi jagas  
Vi agas
det klagas  
för dessa troll betagas
för troll kan ej behagas

 

Men vi räknar ut troll likt Pythagoras  
sedan förvandlas de till naturgas
av troll låt dig aldrig kontrolleras

 

 

  




Fri vers (Spoken word/Slam) av Solstrale VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-10-03 13:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP