Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det brinner längs min hud skaver i mina nya dyra lakan.



det brinner överallt
ni bråkar i baksätet
jag är ledsen inuti
scrollar lajkar postar
beställer något online
stampar på mjölkkartongerna
egentid på återvinningen

jorden finns
som en klump i min hals
det brinner
längs min hud
skaver i mina nya dyra lakan

ni slutar bråka
frågar om det är så krig startar
om allt kommer förgöras
jag blundar ljuger
säger något om drönare som kan plantera en biljon träd
om att någon
kommer tillfångata Putin snart
att all plast kan plockas upp ur haven

jag förstår mörkret botten avgrunden
i vårt väsen
och jag ser det i mig själv, svårt att andas

men när jag håller deras varma händer
när jag får dem att somna tillslut
när jag ser hur solens ljusstrålar bryts i biljoner färger i deras ögon


andas jag igen




Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-09-30 16:10



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Tycker mycket om denna, särskilt hur dikten vänder i sista versen, det blir starkt, varmt och förhoppningsfullt, trots allt kaos och elände därute.

Mycket fin!
2022-11-23

  ßluie VIP
Fin. Förhoppning.
2022-10-02

  Respons VIP
Bra beskrivning av ett vardagsdrama och fristen när sömnen kommer.
2022-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP