Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Dramaten hjular rullatorn går. Dags att beställa snöröjning!


jag döpte hen
till... Hjulia  
hon som drar
maten hem


Rullan får hen heta
som hjular med mej
fram till dej

 

det går ej på räls  
banverk får på päls
för när de hemåt hjula
snön kan strula

 

så var nu snälla
att hjulen ställa
ring NU och beställa  
Ni ska ploga och sand uthälla!!!
så ingen tår vi måste fälla

 

ja hjul till jul måste rulla
se till det bara - snälla rar
annars ni ej tycks nyktra
vi tror då ni vart fulla
så låt er ledas av vår lykta

 

tack på förhand! 
sänd till tidning en notis
så vi slipper halka uppå is

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-10-19 10:59



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En hjulig dikt, om de så praktiska dramatorna som rullar längs gatorna. Kanske kan man sätta medar på dem ?
2022-10-19

  Anya VIP
Ett viktigt budskap om vikten av att sanda och ploga. Jag har icebugs, köpte dem i fjol. Det bästa jag haft. Tidigare broddar.
Tycker om din skaparglädje i bunden form.
2022-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP