Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


ordens egna egenheter upplevs ge frihetens mening

... barnet leker med sin docka 

         som fått namnet kotten...

 

... föräldern svävar iväg bland orden

               glömmer tid och rum... 

 

...  svarta droppar av bläck

                    rinner mot arkets vithet

                                  orden fördelas fritt

                                       från sinnet genom armen 

                                till handens fingervisning

                     impulsen att formulera orden

              meningarna flödar i mellanrummet

mottagaren av meningen slukar orden

                       sinnena har fri analys och tolkning

             av de förmedlade ordformlernas frihet

                                  sammansvärjningen mellan jagen

                 läsarjaget och skrivarjaget delar orden

som stillar oro i stundens flyglarm 

                                      ett endaste ögonblick 

                                               delat mellan varandra

                                   i omtankens 

                    kärleks gest

jag älskar dig!

... barnet ser sin förälder ändra hållning

          varenda kotte kan förstå varför

                     kramar sluter om i tacksamhet...

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-11-02 17:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP