Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varm choklad

I morse plockade vi fallfrukt
och kanske såg vi lite av solen också
jag minns i alla fall en massa gula blad
och röda äpplen
och att luften kändes krispig och frisk

Ute är det molnigt, vått och mörkt
inomhusäpplena är ugnsbakade
skalen glänser bruna
jag biter genom ett äpple
smaken är sträv och söt
passar med varm choklad
en nypa kanel
och en bit nybakt bröd...

lite fin belysning
och en bok av Christian Jacq
"Ramses - ljusets son"
ikväll lär jag avsluta första boken
i en svit på fyra
-
tänk att resa med bok
till Egyptens sköna land
för tre tusen år sedan!






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-11-02 18:30



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Från äppelplockning till Egyptens forntid. Det är mycket man kan tillåta sig när man känner sig tillfreds med tillvaron.
2022-11-03

    Lena Staaf VIP
Skön känsla med näring åt alla sinnen. Att resa med en bok när kvällens mörker sänker sig är helt oslagbart!
2022-11-03

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om skördeglädje, kreativitet i köket och läsupplevelse om ett intressant och spännande lands historia.
2022-11-02

  Respons VIP
Härliga äventyr med en god bok och doftenav äpple och kanel
2022-11-02

  Kungskobran VIP
Låter underbart skönt och bekvämt sätt att resa, billigt blir det åxå
2022-11-02

  Solstrale VIP
Ja fantastiskt hur vi får lov, till livets dans med chans att följa med någon stans!

Berättandet är otroligt viktigt liksom att ta del av berättelser!

Här i din text bjöd du så fint med orden in mig att dela några steg och tankar du erfarit denna dag! Det gjorde gott och inspirerade gott!

Kunskapskanalen ikväll kolla in!
2022-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP