Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stillar mig och njuter

Kvällen är tyst
råkall och mörk

jag klär av mig min rutiga städrock
och kliver in i min långa röda
klänning

jag lägger ord
av förtröstan
i själva tystnadens
tystnad

ingen oro i världen
eller inom mig
förmår nu
hacka sönder
min känsla av stundens
under

ställer försiktigt ned
i min vrå
med små lampor och kuddar
en rödblommig bricka
med ett fat pepparkakor

sätter mig ned
tackar för kvällen jag har
och värmer mina händer runt
en stor kopp varm mjölkchoklad


















Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-12-17 21:57



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
E man av de stillsamma versionen, känns din strof
"jag lägger ord
av förtröstan
i själva tystnadens
tystnad"
oemotståndlig -
TACK
Du värmer mitt hjärta
kram!
2022-12-27

  Anya VIP
Här kommer ännu en så levande text, det som du är en mästare på. Du skriver levande och jag ser diktarjet framför mig.
2022-12-23

  Bengt H VIP
Rytmiskt välavvägd avslutning.
2022-12-22

  kerstin skriver VIP
underbart vänlig dikt
2022-12-20

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text som förmedlar lugn, ro och harmoni.
2022-12-19

    Lena Staaf VIP
En dikt som signalerar lugn och glädje. Prrcis vad jag behövde just nu!
2022-12-18

  Respons VIP
Lyckan bor i det lilla och i det stora. Stort att finna glädje i det lilla.
2022-12-18

    Lena Söderkvist VIP
Eget spa är guld värt. Styrkan kommer från tårna.
2022-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP