Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bröd

Sitter i gungstolen
med handkvarn
och maler

arla morron
maler jag råg
till min surdegsgrund

har rört ut jäst
med vatten, salt och filmjölk
fyller på med surdeg
vetemjöl och nötmjöl

ner med händerna i bunken
och knåda och knåda och knåda
låta degklumpen vila under duk

en lergryta får stå i vatten
håller då fukt till degen
som nu är formad till en limpa

200 grader i ugnen i en timme
sedan 150 grader i en timme
och brödet doftar ätbart gott

- det känns tryggt
med ett nybakt bröd!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-05-28 18:19



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Hembakat bröd är det bästa man kan få
dessutom doftar det gott i hela huset.
2023-05-29

  Respons VIP
Får mig att längta till bakning och till doften av färskt bröd.
2023-05-29

    Lena Söderkvist VIP
Mums.
2023-05-28

  Kungskobran VIP
Jag kommer till dig, snabbt
2023-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP