Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


SORGTYNGDA SKYAR


pojken den rara

flickan så fin

barnen de underbara

kämpar mot hin 

mödrar och fäder på vakt

bomber som faller i takt

vi har inget av detta här

vi har inget att frukta nu

krigsdrabbade sjunger för en kär

bortskämda klaga är det jag och du

vad ska vi klaga för när vi har frid

vad ska vi stressa för när vi har tid

sätt dig ned och ge plats i ditt hjärta

för de som strider mot monster och smärta

sorgtyngda skyar lurar över världen

se barn och unga i gängkonfliktens svärta

vi ska vara tacksama för friheten - att vi har den!

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-08-29 11:20



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Stark, berörande och sann!
2023-08-31

  Respons VIP
Du pekar på något väldigt viktigt. Krigets påverkan på barnen.
2023-08-30

    Lena Staaf VIP
Verkligen viktigt att påminnas om detta!
2023-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP