Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kameleonten i mig

 

På ett café
på en gata
i stan
såg jag dig

Ville hälsa
höra hur
du har det
hur du mår

Men alla år
utan dig
har gjort mig feg
Blyg och tillbakadragen

Reste mig
lämnade en oavslutad
kopp
åt sitt öde

Strök längs med väggen
förklädd
osynlig som en kameleont

Du vet
jag är bra
på att inte synas
på att försvinna

Och
du såg mig inte
den här gången heller

Du var där med en vän
mins inte hennes namn
bara hennes röda bil
hur vi brukade
rusa genom natten
fulla och höga

Dörren slår igen
andas ut

 

Påbörjar promenaden
mot ännu en
sömnlös natt




Fri vers av Pojken i Svart
Läst 512 gånger
Publicerad 2006-08-16 15:47



Bookmark and Share


  danshäxan
Hej!
Bläddrade bland litet äldre texter och fastnade på den här.
Den har ett skönt flyt och snygga radbryt.
Innehållet framställs på samma sätt som titeln och karaktären på
berättarrösten. BRA! Alltså direkt men inte alls direkt.
Svårt att förklara men tycker att det är BRA!

Det här är favorit versen!
Vilken snygg beskrivning av svek, ensamhet
och inte våga ta chansen när den erbjuds. / danshäxan

Reste mig
lämnade en oavslutad
kopp
åt sitt öde
2007-07-29

    Ti-elina
Vilken fin text! Jag bara "flöt" igenom dikten, för att sedan "fastna" för den! Imponerad!
2006-11-08

  MonaLisa
Det är ofta en känsla, som orden framkallar, som gör att man gillar en text/dikt. Här var det lätt att känna, och känna igen. Du är riktigt bra på att använda orden väl! Riktigt bra!
2006-10-14

  Nattiz
Mycket bra...gillar skarpt.
2006-09-10

  Zam
"Strök längs med väggen
förklädd
osynlig som en kameleont

Du vet
jag är bra
på att inte synas
på att försvinna"

Detta var de bästa raderna jag läst på länge. Dikten i sin helhet är bra o fin, men dessa rader sög tag i min mage...
2006-08-26

  harhjärta
fan, du skriver så snyggt. bra. starkt.
det är nästan som om man var där.
skickligt!

radbrytningarna är Perfekta, cred till dig för det;
det ger texten ett ljuvligt flyt

- mucho mucho bra
2006-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Pojken i Svart
Pojken i Svart