Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kul att du har lyckats (jag är inte alls bitter)

 

Bitter
Nej, inte är jag bitter
varför skulle jag?

Inget, inget alls
jag känner inget
inför bilden i tidningen
bilden på nyfödda bebisar
Jag har ju
kir
marinella
och alla de andra
varför
skulle jag vara bitter?

Och jag
har faktiskt en tjej
eller snarare tre
ska jag vara helt ärlig
är de fem
Är du nöjd
med en?

Nej
inom mig
finns ingen
bitterhet
ingen
avundsjuka
Bara något
som bubblar
kittlar
kliar

Kul
du har lyckats
Byter blöjor
ingen sömn

Jag
sover, när jag vill
vaken, när jag vill
promenerar
under stjärnorna
en flaska
eller flicka
i min hand
Du byter blöjor


Kul
att du har lyckats!




Fri vers av Pojken i Svart
Läst 954 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-08-16 15:51



Bookmark and Share


    Hanna Johansson
Haha, superbra :)
2007-08-02

  Zabina
Inget är så bra som ironi! =)
2007-01-14

  Sebastian VIP
"we hate it when our friends become successful".. bra text:)
2006-11-05

    majbarn
vad charmigt
denna gillade jag faktiskt fetmycket
jag orkar nog inte skriev mer.. jag är megatrött, men körsbärspussar åt dig och fortsätt vara lyckopiller!
2006-11-02

  MonaLisa
Inte en skopa ironi utan flera! *ler* Gillar, gillar, gillar!
2006-10-14

  Lisa
Härligt, det är så förlösande att få spy galla!!! Texten får mig att både skratta och gråta. Fast mest det förra, för jag har en förkärlek för bittra nyanser. Jag tycker att det är helt rätt att texten slutar med "Kul att du har lyckats!". Annars hade den inte blivit hälften så bitsk. Bitterheten ligger på något sätt just i det där övertydliga upprepandet av lögnen.

För övrigt anser jag att raderna
"en flaska
eller flicka
i min hand"
är de vackraste och mest målande jag läst på länge.
2006-10-11

  Nattiz
Kanonbra! Vem är bitter? ;)
2006-09-10

  Propella
Jäklar vad bra! Här beskriver du något som förmodligen alla någon gång har upplevt, och du har hittat precis rätt ord. Oj oj oj.
2006-08-23

    mellanmål
instämmer med tidigare inlägg; kul att du har lyckats ;)
2006-08-20

  Ezo
Bra skrivet. En sak tycker jag, att det här är slutet

"Jag
sover, när jag vill
vaken, när jag vill
promenerar
under stjärnorna
en flaska
eller flicka
i min hand
Du byter blöjor"

Inte "kul, att du har lyckats".

:)
2006-08-20

  Zam
Precis så är det ju!!!!!!! Jag är inte heller bitter, inte alls.... *visslar falskt*
2006-08-16

    vilsen
nej, det känner jag inte alls igen. den känslan. och din text är inte så bra, och jag är inte avundsjuk på dig, inte ens lite bitter :P


bra text ! och oroväckande nog förmedlar du just den känslan som jag själv inte kunda sätta rätt ord på ! tack för att du är bitter, och står för det =)
2006-08-16

  Smultris
UNDERBART!!!!!!!!!!!!!!

Fem poäng av fem möjliga...

Min lilla svarta vän, du e
helt enkelt bäst när du får
fram så här bra alster...
2006-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Pojken i Svart
Pojken i Svart