Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Telefonopium

elektronikherrarna
manar, pockar, kräver
med snabba appar
och utfästelser om
belöningar av högst
imaginär karaktär

dataspel
och skådespel
åt folket

tankar, behov, nöjen
styrt, kontrollerat,
manipulerat

kopior av kopior
av nånting artificiellt
de digitala skelettens
dödsdans i etern

det har gått mask
i folkhemsbarken
poddare, influerare
när de säger hej kära
vänner vet du att det
betyder hej kära siffror
gurus och konsulter
elektroniska löss av
mångskiftande slag
kränger amsagor
mot faktura

över städer och byar
en barnslig elektrosmog,
reklamburna mentalvirus
belägrar livsordningen

folk pratar med
varandra i slogans
bilder av semestrar
och kattnonsens
ersätter samtalet

det linjära
kapitaltänkandet:
köp, gör, res tills
du blir lycklig

en flod av
erbjudanden
abonnemang
om egentligen
ingenting

guldfiskar och
dopamintorskar
begivna på nytt
vad som helst
bara det är nytt

teknikförändringar
löper mångfalt fortare
än mänskligjordiska
förändringskurvor

smartness i
teknikkurvorna
är det som premieras:
var förändringsbenägen
omfamna allt det nya
anamma trender som
ändå är meningslösa
maskrosfrön i
fartvinden




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-17 08:41



Bookmark and Share


  Åsa Henriksson VIP
Kopior av kopior överallt. Den som vill vara originell, ett original, har en svår väg att vandra.
2023-10-18

  Larz Gustafsson VIP
Vanitas vanitatum...
Tomhet, idel tomhet.
2023-10-17

  Koloristen
Hi-tech mörkret sänker sig över en hel värld.
2023-10-17
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP