Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


en ljum bris genom

 

Man kan blunda för det oundvikliga en stund. Jaga demonerna på flykten genom en sommaräng. Och väva trasmattor i sitt anletes svett. Bara för att se sig omsprungen av pariserhjulens gnisslande.

Så gick jag vilse i dina kvarter. Gatunamnen var döpta efter mig. Stenarna längs trottoarerna hade alla färger jag blandade på kläderna som barn. Baristorna visste att mitt kaffe skulle serveras hett och svart. Labyrinten byggdes och revs samma dag.

Den brända jorden och språket som fattats mig. Alltid så nära. Alltid på flykt. Som en dröm just innan uppvaknandet. I mellanlandet.

Jag vet vad jag måste göra. Vad jag alltid vetat. Det skrämmer. Det lockar. Om det finns ett öde så ser jag nu mitt.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2023-10-29 20:15



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Känns så fräscht och upp
-öppnande att läsa. Tack!
( och ej som gammal
skåpmat)
;)
2023-11-02

  BenGust VIP
Det oundvikliga är samtidigt det man flyr ifrån. Att liksom befinna sig i "mellanlandet" mellan det som är,
det som kunde vara.
2023-10-30

  lodjuret/seglare VIP
Texter påminner om isskulpturer och sandslott. De finns en stund och sedan kommer de försvinna likt en vind. En sorts modern 'Borta med vinden', såväl tragedi som romantiska skeenden, dramatik och vad som fastnar och blir kvar i ens eget medvetande.
2023-10-30

  Elaine.S VIP
Som jag tycker om att läsa dina underbara ord. De väcker alltid något i mig och jag gillar den känslan nåt enormt. Det är dina ord men när jag lever mig in i dem så blir de mina… tills jag läst klart och känt klart och känner att jag läst nåt bra.
2023-10-29

  Blomma-Stjärna VIP
Spännande text - om ett uppbrott, en flytt?
2023-10-29
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP