Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rapport från en skurhink

För mig är det ovärderligt
att jag och min man
kan rå oss själva
och det kan vi ännu
även när vi är lite sjuka
ja, än vågar vi
lalla omkring hemma
som dementa snorvalpar...

det handlar inte om
att genast få krafterna tillbaka
sådan återhämtning finns inte

letande efter namn
minnesluckor
hörsel bortfall
och minskad spänst
är något vi anpassar oss till

vi kan se med ömhet på varandra
även i våra svagaste stunder
kan vi vänta in varandra
eller ge varandra perspektiv
vi kan torka varandras skit
hjälpa varandra hitta rätt
och skratta åt våra tillkortakommanden
(åtminstone ibland)

vardagens glädje
finns för oss i rikt mått
minnen blänker till
värmer och glimmar
musik förför
god mat doftar
och vi överraskas av hur livet
gestaltar sig för oss ännu
tänk, i så rikt mått
att så mycket av det vi förr ansåg viktigt
är ganska oväsentligt

det är stort så!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-11-30 14:34



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Med tiden
blir omställningarna
allt flera -
det blir mera
att reda upp,
... att klara eller
att ....
minnet mitt -
svik ej mig!
Kram till dig!
2024-01-27

  Feminaz
Fin text om vardagskärlek , ärlig text med värme.
2024-01-04

  KattenKin VIP
Ja, det är stort så. <3
2023-12-27

  Solstrale VIP
Tycker om denna tillförsikt och värme som du förmedlar till oss läsare om livet på gamla dagar! Det är något att var stolt över dvs förmågan att värna värma och söka varandra! I kärlekens tecken!
2023-12-06

  lila fjäderblomman VIP
"lalla omkring hemma som dementa snorvalpar..." haha -bra uttryckt! Att älska livet som det är, det är vad du säger och gör - ja det är stort så en konst! Heja er!
2023-12-04

  Respons VIP
En tacksamhet över livets förändringar som för många kan kännas utmanande. Det är stort så!
2023-12-03

    Lena Söderkvist VIP
I nöd och lust har man sannerligen varandra. Bra text om ett värdefullt förhållande.
2023-12-01

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om vardagsglädje och en kärleksfull relation i åldrandets tid.
2023-12-01

  Kungskobran VIP
Det gäller att ta vara på det lilla
Fint skildrat av dig
2023-11-30

  bohemen VIP
Det låter skönt det...
Njuta av ålderdomen...
2023-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP